Репортер на Трибунневс.цом, Еко Сутриианто

ТРИБУННЕВС.ЦОМ, Бандунг – Епархија Бандунг почеће међуверске активности током целе 2022. године.

Активност, у којој је учествовало 700 младих људи из различитих религија, покренула је велику тему која ће постати пасторални фокус 2022. године: „Радост братства у различитостима“.

Отац Антониус Вхитето, познатији као отац Хари, шеф пасторалног фокус тима Епархије Бандунг, рекао је да је његова странка креирала различите програме на парохијском, парохијском и дијецезанском нивоу (подручје неколико парохија) за реализацију ову тему.

Активности ће почети у марту 2022. и одржаће се програм Школе различитости.

Рекао је у недељу (недеља, 11. јуна 2022.) „Позивамо младе пријатеље и активисте из међурелигијских и поверљивих односа да истраже улогу младе генерације Индонезије са разноликом, али снажном визијом и посвећеношћу“. .

Следећа активност у мају 2022. је Цампинг Пагес, која окупља 120 младих људи различитих вероисповести из различитих региона Западне Јаве.

Један учесник је рекао да му је драго што је срео пријатеље других религија и што је јавно поделио њихову веру.

Такође прочитајте: Католички бискуп Јабодетабек подржава појашњење КАЈ-а о лажном видеу, председник Аниес

Ахмад Фарид, члан ГусДуриан Пурвакарта, рекао је да постаје све храбрији у реализацији и брисању постојећих стереотипа о другим религијама.

„Након овог топлог састанка, учесници Цампинг Пагес су изразили жељу да наставе линију братства на својим позицијама“, рекао је Ахмад.

Учесница Индрамаиу Рона Мариса Симамора је рекла: „Лепо је упознати друге пријатеље. Иако смо различити, ми смо браћа.“

У знак сећања на Завет младих, од 28. до 30. октобра 2022. одржани су различити догађаји, укључујући камп, форум различитости и недељу међуверског спорта.

„Ова активност је успела да мобилише око 700 младих људи различитих вероисповести. Нада је снежна груда која може да инспирише више људи и негује братску љубав“, објаснио је отац Хари.

Ова активност је такође спроведена на шест локација: Јужни Бандунг (Цилеунца Лакесиде), Источни Бандунг (Катедрала Бандунг), Западни Бандунг (Панду црква), Паманукан (Школа Мајке Марије), Јужни Прианган (ХКИ Тасикмалаиа црква) и камп Лемпанг Балонг. .

Ове различите серије догађаја имају облик сусрета како би се смањила удаљеност између људи због различитих перспектива и веровања.

Главни циљ је да нема негативних критика других група.

„Очекујем да млади који су укључени наставе да се развијају и доприносе решавању заједничких друштвених проблема као што су сиромаштво, корупција, насиље у име вере и поларизација међу групама“, рекао је отац Хари.

Такође прочитајте: Индијски бискуп ослобођен оптужби за силовање часне сестре

Очекује се да ова серија активности одговори на циљеве пастирског фокуса 2022: да се цени дар различитости који добијају млади у богатству вере која се мора непрестано ширити и да се оствари радост братства. У разноликом друштву, млади настоје да изграде дијалог и сарадњу између религија и уверења. .

Nyere Ældre