ЏАКАРТА (АНТАРА) – Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола похвалио је младог играча Манчестер ситија Рика Луиса за његов учинак док су победили Севиљу са 3-1 у финалном мечу Групе Г Лиге шампиона на стадиону Етихад у четвртак ујутру у Манчестеру.

Како се наводи на званичном сајту клуба, Рико Луис је у 52. минуту првог полувремена примио пас од Хулијана Алвареза и постигао први гол Манчестер ситија.

“Веома је паметан. Увек му аплаудирају. Веома је добар. Веома је паметан, веома је интелигентан. Ако нешто кажете, не мора више да тренира јер зна шта се дешава током утакмице.” Гвардиола.

“Виђамо га сваки дан. Овде не дајемо поклоне. Он није само навијач Ситија на академији, он ће играти. Морате то да добијете.”

ПРОЧИТАЈТЕ И: Група Г: Победа Ситија против Севиље, реми Дортмунда против Копенхагена

Гвардиола каже да је гледао Луиса како наступа током предсезонске турнеје Манчестер ситија по Сједињеним Државама.

Шпанац је објаснио да је Рико Луис на тренинзима могао да покаже своје способности и натерао Гвардиолу да верује да британски играч има нешто посебно.

“У дефанзиви, прилично је агресиван. Има простора да напредује, али у лопти је веома добар, један на један, добрих центаршута и добрих завршница осим онога што смо видели данас”, рекао је Гвардиола.

„Сваки дан је показивао да може са нама, а сада је на њему. Добар је играч који је реализовао за два минута. Не треба му време у овој ситуацији.

У Лиги шампиона играч рођен 21. новембра 2004. одиграо је два наступа и постигао један гол за укупно 118 минута. Такође је један од најмлађих играча у Лиги шампиона.

Прочитајте и: Списак екипа које су се пласирале у последњих 16 тимова у Лиги шампиона и осталих 8 тимова у Лиги Европе
Прочитајте и: Анћелоти хвали напредак младих играча Реал Мадрида
Прочитајте и: Терзић каже да Борусија Дортмунд заслужује реми

Проповедник: Алди Султан
Уредник: Ирван Сухирванди
Ауторско право © Између 2022

Nyere Ældre