ЏАКАРТА (АНТАРА) – Председник Индонезије Џоко Видодо у четвртак (3. 11.) пристаје на број од пет да влади додели писмо о укидању дозвола приватним ТВ станицама које не додељују титулу националног хероја. Политички инцидент дошло. Прешао је са аналогног на дигитално емитовање.

Ево пет занимљивих политичких вести које је одабрала АНТАРА.

Председник Јокови одобрава 5. титулу националног хероја

Председник Републике Индонезије Џоко Видодо одобрио је избор комисије за титуле, заслуге и почасти, изабране на предлог заједнице да се титуле националних хероја додели петорици појединаца.

Махфуд МД, министар координатор за политику, право и безбедност, председавао је Комитетом за положај, заслуге и части, а на састанку одржаном у Председничкој палати у Богору, Западна Јава, обезбедио је да особље саопшти резултате избора директно председнику Јоковију. , четвртак.

Прочитајте више овде.

Билатерални састанак потпредседника и председника УАЕ

Потпредседник Индонезије Маруф Амин одржао је билатерални састанак са председником УАЕ Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном (МБЗ) у палати Ал Шати у Абу Дабију.

Потпредсједник је на састанку поново нагласио да ће сарадња на изградњи будуће истраживачке школе у ​​Индонезији кроз сарадњу између Универзитета за хуманистичке науке Мохамед бин Заиед (МБЗУХ) и Универзитета Нахдлатул Улама (УНУ) у Џогџакарти бити реализована одмах.

Прочитајте више овде.

Прабово је одлучио да настави са јачањем морнарице.

Министар одбране (Менхан) Прабово Субјанто одлучио је да настави са јачањем борбене флоте Индонежанске морнарице (ТНИ).

„Под администрацијом Јоко Видодоа, Министарство националне одбране одлучило је да настави да јача моћ наше морнарице“, рекао је Прабово у четвртак након инаугурације КРИ Вахидин Судирохусодо-991 на пристаништу индонежанског војног штаба у Пондок Даиунгу у северној Џакарти.

Прочитајте више овде.

Тхураиа цени догађај Индо Дефенсе 2022.

Тхураиа, подружница за мобилне сателитске услуге ПЈСЦ (Иахсат), компаније за сателитске комуникације Ал Иах са сједиштем у УАЕ, погледала је изложбу индијске одбрамбене индустрије 2022.

Према Тхураиа Сулаиман Ал Али, главни комерцијални директор Сателлите Ал Иах ПЈСЦ (Иахсат) и председник и директор Тхураиа Сулаиман Ал Али, Индо Дефенсе 2022 је специјална изложба на којој играчи одбрамбене индустрије из једне земље могу упознати потрошаче из друге земље.

Прочитајте више овде.

Махфуд: Влада је одузела лиценце за личну телевизију, али није прешла на дигитално емитовање.

Министар за политику, право и безбедност Махфуд МД рекао је да је влада издала писмо од 2. новембра 2022. којим је одузела дозволе за радио станицу (ИСР) за приватне ТВ станице које нису прешле са аналогног на дигитално емитовање.

„Ако и даље емитујете преко аналогног, то би се могло сматрати незаконитим и противно важећим законима“, рекао је Махфуд у четвртак, доносећи „новину за штампу“ о преласку са аналогног на дигитални систем који је у четвртак пратио Кеменкополхукам Иоутубе у Џакарти.

Прочитајте више овде.

Репортер: Мелалуса Сустира Калида
Уредник: Аде П Марбоен
АУТОРСКА ПРАВА © Антара 2022

Nyere Ældre