ЏАКАРТА (АНТАРА) – Дефанзивац Арсенала Габријел Магалхес постигао је једини гол који је одвео свој тим до победе у лондонском дербију против Челсија, који је у недељу завршен резултатом 1:0 у енглеској Премијер лиги на стадиону Стамфорд Бриџ у Лондону.

Габријел је искористио корнер Букајо Саке у 63. минуту да савлада скоро све у шеснаестерцу Челсија.

Овом победом, Арсенал је дан раније претекао Манчестер Сити и вратио прво место у Премијер лиги. Тобџије су сакупиле 34 бода, два бода више од актуелног шампиона.

У међувремену, Челси је на 7. месту са 21 бодом. Како се наводи на званичном сајту Премијер лиге, они су на три бода удаљени од првих пет.

Прочитајте још: Грејем Потер потврдио да је Челси спреман за борбу против Арсенала

Прво полувреме је завршено без голова пошто је Каи Хавертз погрешно проценио након што је примио пас Рахима Стерлинга и ударац Габријела Жезуса блокирао је старији дефанзивац Челсија Тијаго Силва.

Још једну шансу да обојите прво полувреме створио је Габријел Мартинели који је открио добар центаршут, али, нажалост, Исус није успео да удари лопту главом.

Након што је примио гол гостију, Грејем Потер је покушао да промени ситуацију неколико измена, али нажалост није могао да прекине резултат Арсенала од 1-0 када се огласио завршни звиждук.

Ова два тима ће се вратити следеће суботе (12/11) како би завршили серију мечева уочи паузе за Светско првенство 2022. у Катару. Арсенал гостује у штабу Вулверхемптона, а Челси у Њукасл јунајтеду.

Прочитајте још: Тилеманс и Барнс изводе Лестер из зоне испадања
Такође прочитајте: Сити са 10 играча победио је 2-1, а Лидс победио са 4-3.

Репортер: Хендри Сукхма Индраван
Монтажер: Гуиллаин Галлиатта
АУТОРСКА ПРАВА © Антара 2022

Nyere Ældre