Трибунневс.цом Репортер Репорт, Ферсианус Ваку

ТРИБУННЕВС.ЦОМ, Џакарта – Председник Индонежанске партије солидарности (ПСИ) Гиринг Ганеша одговорио је на оставку Ријана Ернеста Тануђаје из ПСИ.

Гиринг је рекао да његова странка и даље има стотине врхунских младих кадрова обучених кроз политичке школе.

„ПСИ има стотине најбољих младих кадрова који су прошли добре политичке школе и били су укаљени“, рекао је Гиринг у тренутку потврде у четвртак (15. децембра 2022.).

Гиринг је рекао да је то доказано када су хиљаде нових кадрова дошле и биле спремне да се боре уз вредности антикорупције и нетрпељивости.

Такође прочитајте: Риан Ернест подноси оставку из ПСИ: Ово је исправна одлука.

Он је нагласио да је прелазак многих руководилаца ПСИ уобичајен у политичком свету.

„Оно што је најважније, они могу применити сво знање ПСИ које су стекли на своје нове „политичке вредности“ у виду националних интереса, вредности плурализма и антикорупцијских вредности“, рекао је он.

Гиринг је такође рекао да је уверен да је ПСИ припремио кадрове који су интегритет, антикорупцијски, нетолерантни и вољни да раде за људе на предстојећим општим изборима 2024. (Пемилу).

И не само то, она има добру способност да се бори за ПСИ да учествује у националној политици у будућности.

„Имајте на уму да ћемо расти са свима њима“, додао је он.

Раније је шеф за заступање и правну помоћ Централног лидерског савета ПСИ, Риан Ернест Тануђаја, рекао да напушта странку коју је основао Гиринг Ганеша.

„Кроз овај видео изјављујем своју оставку из Партије солидарности Индонезије“, рекао је Риан на свом Твитеру у четвртак (15. децембра 2022.).

Риан верује да је одлука коју је донео исправна за будућу политичку акцију.

„Иако је тешко поверовати да је ово била исправна одлука, ово је мој политички искорак“, рекао је он.

Nyere Ældre