ЏАКАРТА (АНТАРА) – Потпредседник МПР Јандри Сусанто позвао је Индонежански пензијски институт (ППИ) да настави да пружа услуге друштву, земљи и држави.

Веровао је да пензионери и даље могу да служе у разним областима као што су економија, социјална питања и политика.

“Приврженост у политичкој арени је и даље отворена, посебно пошто су избори 2024. ускоро. Постоји много политичких партија, тако да пензионери само треба да изаберу политичку партију као место преданости”, рекао је он у изјави из Џакарте. . Среда.

Такође прочитајте: Директор државне службе Јужне Џакарте саветује пензионере да увек служе.

Ово је речено на церемонији отварања Регионалног лидерског савета Удружења пензионера Индонезије провинције Бантен (ППИ) у Сали канцеларије за јавне радове и просторно планирање (ПУПР) провинције Серанг Бантен за мандатни период 2022-2027.

Дао је пример посвећености политици. Бивши градоначелник Цилегона Еди Ариади постао је политичар након пензионисања и тренутно је председник ДПВ НасДем Бантен.

Прочитајте такође: КПК позива Врховни суд у пензији због вођења случаја мита

Такође је сматрао да је могућност да пензионери постану кандидати за законодавство као вид служења земљи и земљи веома отворена.

“Дакле, служба пензионера никада не престаје. Заједно градимо ову земљу. Сви имамо исту одговорност да превазиђемо различите изазове који постоје”, рекао је он.

Такође прочитајте: Маноквари се удружује да истражује стамбена питања индонежанске морнарице Фасхаркан

Он признаје да се Индонежани и даље суочавају са многим проблемима као што су сиромаштво, незнање и морална деградација, па је спреман да сарађује и помаже ППИ организацијама да превазиђу различите проблеме.

Нада се да ће пензионери који већ имају искуство и искуство наставити да инспиришу, посебно младе.

Такође прочитајте: АСН пензионери у Јужној Џакарти се подстичу да активно учествују у друштвеним активностима.

“Нашим младим људима је и даље потребно вођство јер су пензионери превазишли своје време и пружили изванредне услуге. Ако се та посвећеност цени у рупијама, то ће бити непроцењиво”, рекао је он.

Церемонији инаугурације ДПВ ППИ Бантен провинције присуствовали су председник Националног лидерског савета ППИ (ДПН) Ермаиа Сурадината, председник саветодавног одбора ППИ Феисал Тамин, председник ДПВ ППИ Бантен Хилман Нитиамијаја, бивши регент Серанг Тауфик Нуриман и бивши регент Серанг Нуфикиман. Градоначелник Цилегона Еди Ариади.

Такође прочитајте: Градоначелник Централне Џакарте: Пензионисани државни службеници могу служити неограничен број пута.

Дописник: Имам Будилаксоно
Уредник: Аде П Марбоен
Ауторско право © Између 2022

Nyere Ældre