Понтианак (Антара) – Члан Опште изборне комисије (КПУ) Мартоно Вест Калимантан Самбас рекао је да се његова странка тренутно припрема за формирање Изборне комисије (ППК) и Бирачке комисије (ППС) за изборе 2024. године.

„У блиској будућности, Самбас Регенци КПУ ће регрутовати ППК и ППС за изборе 2024. ППК ће регрутовати у новембру 2022, а ППС у децембру 2022. Распоред регрутовања или формирања за индонежански КПУ још увек се чека. Чекамо за техничко упутство“, рекао је он. У недељу сам добио позив од Самбе.

Он је објаснио да ће пре објављивања регистрације ППК, Самбас Регенци КПУ одржати друштвени састанак о саставу Привремене организације и коришћењу Информационог система за чланове КПУ и привременог овлашћења (СИАКБА).

Рекао је: „Социјализација ће позвати сродне институције, начелнике општина, универзитете, НВО/Ормас и медије“, рекао је он. .

Раније је Самбатх КПУ успешно спровео фазу провере чињеница за партијске званичнике и чланове странке (парпол) од 15. октобра до 4. новембра 2022. Провера чињеница на терену је тешка, не само у градовима, већ иу најудаљенијим и најтежим областима. Ипак, има чланова странке које је тешко пронаћи јер мењају адресе и посао у иностранству.

Тренутно, Самбатх КПУ интензивно социјализује апликацију за заштиту ваших права како би омогућила јавности да потврди да сте регистровани са подацима бирача.

„Ова апликација је веома важна као облик транспарентности за Самбас Регенци КПУ да ажурира податке о локалним гласачима“, рекао је Мартоно.

У свакој прилици је постајао волонтер у разним активностима које су организовали Самбас Регенци КПУ и друге политичке партије попут Баваслуа и Кесбангпола и увек је говорио да провери да ли је регистрован за гласање.

„Поред испоруке лицем у лице, Самбас Самба Регенци КПУ је такође активан у дистрибуцији информација у вези са апликацијама путем друштвених медија у власништву Самба Регенци КПУ-а како би дошао до свих гласача“, објаснио је он.

Репортер: Деди
Уредник: Агус Сетијаван
АУТОРСКА ПРАВА © Антара 2022

Nyere Ældre