Учитавање…

Брегодо Ракиат фестивалу у Малиоборо Џогџакарти присуствовало је 1.000 људи из 20 група борилачких вештина. Фото/иНевс ТВ/Херу Тризоццо

Иогиакарта – У недељу, 16. октобра 2022. године, хиљаде људи испунило је туристичку област Малиоборо у Џогџакарти како би уживали у паради војника у Краљевској палати. По традиционалним извођачким уметностима Брегодског народног фестивала, окупило се више од 1.000 војника из 20 група.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Преминуо легендарни уметник Лудрука Цак Сапари

Овај традиционални фестивал уметности недавно је одржао председник Јоко Видодо (Јокови) како би поздравио инаугурацију гувернера и потгувернера Специјалне административне регије Џогџакарта (ДИИ).

Учесници Народног Брегодо фестивала били су веома узбуђени што ће се надметати у својој креативности на овом традиционалном фестивалу уметности. Они показују разноврсну креативност у системима рампи, војним униформама и типичној брегодо музичкој пратњи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Цурење ТНГ-а, десетине гостију и кувара похрлили у Дом здравља на прославу

Уз Јалан Малиоборо до 0 км области Џогџакарте, учесници фестивала традиционалне уметности приказали су уметничке покрете војника који марширају са оружјем.

Презентација веома интересантне традиционалне ликовне представе учесника Брегодског народног фестивала привукла је пажњу више хиљада посетилаца. „Догађај је био веома жив и узбудљив“, рекао је један посетилац, Марјати.

1.000 људи показује борилачке вештине у Малиоборо Џогџакарти.

Видихасто, председник Одбора фестивала Брегодо Ракјат, рекао је да су фестивали који представљају традиционалне уметности средство за очување културног и туристичког потенцијала Џогџакарте.

Такође прочитајте: Прославите већину онлајн победника КТА, Периндо Сунггал Парти ДПЦ, подељено 500 врећа пиринча

Он је закључио: “Име Брегодо заправо се односи на војску краљевских војника коју чини изабрани народ. До данас је традиционална борилачка вештина Брегодо овог народа још увек очувана.”

(осам)

Nyere Ældre