Учитавање…

Председник Јокови је направио брану Сукамахи једном од туристичких атракција у региону Богор. Посебна фотографија/документ

Џакарта – Зове се председник Јокови, и архитектонски стил Суцамахи Дам Успели смо да брану уредно учинимо једном од туристичких атракција Богор Регенци.

Брана Сукамахи је једна од брана која примењује концепт суве бране која се налази у Богор Регенци, Западна Јава. Поред функције смањења поплава, брана Сукамахи има велики потенцијал да постане туристичка дестинација.

“Гледајући архитектуру, и Циави и Сукамахи (брана) су веома добри за туризам. Оба ће се користити за туризам”, рекао је Јокови у изјави након отварања бране Сукамахи у петак (23/12). /2022).

Фото: председник Јокови на церемонији отварања бране Циави

У међувремену, Јарот Видјоко, Дирекција за водне ресурсе Одељења за јавне радове и јавно становање (ПУПР), објаснио је да је влада поставила неколико помоћних објеката које јавност може да користи када посећује брану Сукамахи као туристичко подручје. .

Понуђени садржаји укључују смештај, баште, зимски врт и капелу. Јарот се нада да примењени концепт екосистема може учинити брану Сукамахи врхунском туристичком дестинацијом.

„(Људи) могу да уживају у свежем ваздуху, здравим телима, чистим плућима и да путују са својим породицама недалеко од Џакарте“, рекао је Јарот.

Пре отварања бране Сукамахи, Јокови је такође одвојио време да испита хидропонска пољопривредна подручја у области са ограниченом пратњом. Јарот је рекао да хидропонско узгајалиште користи одлагалиште и да је планирано од почетка изградње зграде.

“У време изградње, земљиште је било мало. Морали смо да пронађемо и испразнимо гомиле, које су биле земљиште за одлагање. Али смо се побринули да се гомиле за одлагање не преклапају. Креирајте туризам.” рекао је Зоро.

Такође прочитајте: Брана Семанток Нгањук коју је покренуо Јокови повећава пољопривредну продуктивност у источној Јави.

Јарот је рекао да је засадио много воћних садница користећи хидропонску технологију. Ако посетите у време бербе, можете да уберете плодове који се тамо узгајају, додао је Зарот.

„Ту су висококвалитетне диње, гинсенг, јагоде, ретко воће. Ту су авокадо од крокодила, сапоте саподила тежине близу 1 кг и бразилско грожђе.

(да)

Nyere Ældre