ЏАКАРТА (АНТАРА) – Дали Тахир, председник тима за формулисање правила ПССИ, подсетио је да ово није први пут да се Индонежанска фудбалска федерација ПССИ суочи са потребом да одржи ванредни генерални састанак (КЛБ).

„Ово није први пут да се користи такав модел притиска“, рекао је Дали Тахир у писаној изјави. Недеља у Џакарти.

У ствари, према пуном имену власника, Гелора Суриа Дхарма Тахир, у данима Нурдин Халида, није било јасно да ли НХ не може да држи КЛБ као тадашњег председника ПССИ, што је резултирало ривалским ПССИ-јем.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Менпора: Влада неће да се меша у ПССИ КЛБ

Ово је изнео бивши члан Извршног комитета ФИФА као одговор на захтев да буде домаћин КЛБ-у, што је коначно одобрио председник ПССИ Мохамад Иријаван.

Нажалост, међутим, ПССИ КЛБ Дали Тахир из времена Нурдин Халида рекао је да он заправо није променио Индонежански фудбалски савез на боље.

„Нажалост, ПССИ не може ни да устане. Не желим да кривим време као што је 2010-2011. Али као родитељ који се бави националним и међународним фудбалом већ 40 година, то ме подсећа на ПССИ. То је оно што десило.”

Као што је Дали Тахир једном рекао: „Ако користите стару изреку, ‘Магарац не пада двапут у исту рупу’, то значи да без обзира колико је човек будала, неће поновити своје претходне грешке.

Раније је генерални директор ПССИ-ја Иријаван званично гарантовао спремност да игра у КЛБ упркос томе што су само два клуба, Персис Соло и Персебаја Сурабаја, писали ПССИ-ју.

Такође прочитајте: Махфуд МД каже да епидемије ПССИ прате препоруке ТГИПФ-а.

Одлука је донета након састанка ПССИ Екцо који је одржан у канцеларији ПССИ у Џакарти у петак (28.10.) на наговор КЛБ-а, а један од њих је био и захтев Заједничког независног тима за истрагу чињеница (ТГИПФ) о трагедији у Кањурухану.

Према члану 34 Уредбе ПССИ, да би се дошло до КЛБ-а, 2/3 носилаца првих 88 гласова мора да се сложи, а друго, на захтев Екцо-а, потребан је корак 5.

КЛБ се мора одржати у року од 3 месеца од пријема захтева, а ако ПССИ не организује КЛБ, члан који је тражио може да одржи сопствени турнир као последње средство.

Иријаванов надимак, Иван Буле, је рекао: “Не желим пукотине на поду. Не желим да се поделим. Такође не желим да стотине хиљада фудбалера буду узети као таоци.”

Разлог зашто је Иван Буле пристао на КЛБ није ништа друго него да настави такмичење у Лигуе 1. Јер ако се конкурс не одржи, стотине хиљада радника ће бити заустављене и промет десетина милијарди рупија биће заустављен.

Такође прочитајте: ПССИ тражи од ЛИБ-а да одржи АГМ.
ПРОЧИТАЈТЕ ТАКОЂЕ: Арема ФЦ подржава убрзање ПССИ КЛБ-а

Репортер: Зухдиар Лаеис
Уредник: Фитри Супративи
АУТОРСКА ПРАВА © Антара 2022

Nyere Ældre