Богор, Западна Јава (Антара) – Селектор Индонезије до 17 година Бима Сакти потврдио је да су изгубили од Малезије резултатом 1-5 у утакмици Групе Б Купа Азије 2023. Квалификације у недељу увече биле су одговорност њега и његових штабних тренера.

“То је била грешка стручног штаба”, рекао је Бима после меча на стадиону Пакансари у Цибинонгу, Богор.

Бима је изразио жаљење што је Индонезија због тога завршила у првих 6 у групи 10, због чега су њене шансе да се квалификују за Куп Азије 2023. У-17 биле веома мале.

Према речима 46-годишњег тактичара, једна од грешака коју је направио као тренер била је приморавање већине играча у његовом тиму да играју у четири меча Групе Б са само једном преосталом утакмицом.

У мечу против Малезије, Бима је на своју листу „почетних 11“ ставио 7 играча: Андрика Фатхир (голман), Хабил Абдиллах, Султхан Заки, Мухаммад Риски Африсал и Мухаммад који никада није напустио првих 11 у претходна три меча. Ја јесам. . Кафиатур Ризки, Аркхан Кака и Риздјар Субагја.

Такође прочитајте: Млечни пут се ослања на трио Риски-Аркхан-Набил за Малезију.

Бима је требало да настави да одмара кључне играче у њиховом првом мечу против Гуама у понедељак (3/10), али је Индонезија победила са 14-0 да би одржала форму.

На крају, у квалификацијама за Куп Азије за У-17 2023. против Гуама, резултат утакмице против Гуама, који је завршио на 5. месту у коначном пласману групе Б, није се одразио на одлуку о 2. месту.

“Сат времена пре утакмице на Гуаму, заправо смо желели да променимо поставу са ‘клупе’ на играче на терену. Али донели смо сигурну одлуку. Тако да можемо да изгубимо од Малезије јер су играчи уморни”, рекао је Бима.

Бима Сакти је такође обећао да ће то оценити за напредак свог тима.

У-17 репрезентација Индонезије претрпела је тешкоће у квалификацијама за У-17 Куп Азије 2023. пошто је изгубила 1-5 од Малезије у последњем мечу групе Б квалификација одржаном на стадиону Цибинонг Пакансари. Богор, недеља увече.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Индонезији је тешко да се квалификује за Куп Азије до 17 година након пораза од Малезије са 1-5.

Голове Малезије постигли су Мухамед Заинурхакими Џаин, Мухамед Арами Вафи (2 гола), Мухамед Ањасмирза и Мухамед Афик Данска. Индонезија смањује своју локацију преко Аркхан Каке.

Као резултат тога, Индонезија (9 бодова, 4 меча) заузела је 2. место у Групи Б, а Малезија (10 бодова, 4 меча) прво место, чиме је добила право да се квалификује за Куп Азије 2023. У-17.

Индонезија и даље има шансу да се квалификује за Куп Азије 2023. до 17 година и мораће да прође кроз шест најбољих играча. Међутим, у поређењу са 10. местом у квалификацијама за Куп Азије У-17 2022, гол-разлика не-Масакти тима је велика, па је тешко материјализовати.

У квалификацијама за Куп Азије У-17 2023, посебно у групама од пет, као што је Група Б, резултати мечева против 4. и 5. тима неће бити укључени у одлуку 6 најбољих тимова.

Другим речима, игнорисане су победе Индонезије над Гуамом 14-0 и Палестином 2-0. Рачунају се само резултати победе од 3-2 над Уједињеним Арапским Емиратима и пораза од Малезије 0-5.

Са овим, Индонезија има 3 бода и 3 бода разлике у гол-разлици за 10 секунди квалификација. Међутим, тачан резултат 6. места може бити потврђен тек након што се заврше квалификације за Куп Азије за У-17 2023. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Индонезији је тешко да се квалификује за Куп Азије до 17 година након пораза од Малезије са 1-5.

Репортер: Мицхаел Схиахан
Уредник: Јунаиди Сусуванто
АУТОРСКА ПРАВА © Антара 2022

Nyere Ældre