Учитавање…

Групација ПЛН континуирано развија употребу биомасе различитих природних материјала који потичу из локалног потенцијала региона.

Џакарта – Групација ПЛН континуирано развија употребу биомасе из различитих природних материјала добијених из локалних потенцијалних подручја. Овај напор је једна од иницијатива компаније за постизање циља нулте нето емисије (НЗЕ) до 2060. године. Другим речима, то је делимична замена горива на угаљ у конвенционалним термоелектранама (ПЛТУ).

Ова озбиљност се огледа у програму Индонежанског националног дана моћи 2022. који ће се одржати у Џакарти у среду (30. новембра 2022.) кроз две под-акције: ПТ ПЛН Индонесиа Повер (ИП) и ПТ ПЛН Енерги Пример Индонесиа (ЕПИ). .

Едвин Нуграха Путра, генерални директор ПЛН Индонесиа Повер, рекао је да његова странка наставља да убрзава развој електрана заснованих на ЕБТ-у. Према његовим речима, ПЛН ИП је управљао генератором од 1,5 гигавата (ГВ) заснованим на ЕБТ-у који се ослањао на хидроелектране (ПЛТА) и геотермалне електране (ПЛТП).

ЕБТ капацитет ПЛН ИП ће се повећати на 8,1 ГВ у 2030. изградњом ЕБТ генератора из других извора као што су соларни, ветар и таласи.

“До 2030. наставићемо да повећавамо изградњу ЕБТ електрана. У 2024. тај удео је био само 11%, до 2030. повећаће се на 30% свих електрана под нашим управљањем”, рекао је он.

Чиста производња енергије, ПЛН Група користи заједничко сагоревање биомасе за замену угља.

У блиској будућности, додао је Едвин, ПЛН група ће максимално искористити биомасу са заједничким сагоревањем како би испунила циљ НЗЕ 2060. године.

Од укупно 18 тренутно тестираних ПЛТУ-а, 13 ПЛТУ-а је применило заједничко сагоревање на биомасу, а 2022. године 276.000 тона биомасе ће се сагоревати за производњу 269 ГВх електричне енергије.

“ПЛН је посвећен смањењу употребе угља коришћењем биомасе за заједничко сагоревање. Тренутни фокус је на томе како повећати заједничко сагоревање ПЛТУ биомасе уз јачање ланца снабдевања”, додао је Едвин.

У међувремену, директор Биомасе ПЛН ЕПИ Антониус Арис Судјатмико објаснио је да је ПЛН група успоставила одрживи ланац снабдевања биомасом како би дугорочно задовољила потребе за заједничким паљењем. ПЛН такође добија подршку владе за имплементацију стандарда квалитета биомасе.

„Потенцијал наше биомасе је веома велик и распрострањен је широм Индонезије. У неким областима још увек није у потпуности искоришћен, али сада смо мапирали врсте на њихов потенцијал снабдевања и управљали процесом све до ПЛН генератора.“ рекао.

Да би побољшао привреду људи кроз заједничко паљење, ПЛН је сарађивао са 12 локалних самоуправа на искориштавању отпадне биомасе.

ПЛН ће такође сарађивати са Перхутанијем на снабдевању биомасом пиљевине и синергији са различитим елементима друштва како би се обезбедила биомаса у распону од пиринчаних љуски преко дрвене сечке до палминих љуски.

„Кроз овај програм нећемо само заменити угаљ биомасом, већ ћемо изградити поуздан ланац снабдевања биомасом ангажовањем заједница. Дакле, снабдевање има директан економски утицај на заједницу“, закључио је он.

(Лепа)

Nyere Ældre