Опције Прабова стагнирају, док Гањар и Анијес расту.

Џакарта (АНТАРА) – НЕВ ИНДОНЕСИА Ресеарцх & Цонсултинг, истраживачка фирма, објавила је изборни потенцијал председничких кандидата које су објавили Гањар Праново и Анијес Басведан као председничке кандидате са значајним повећањем вероватноће избора.

Андреас Нурионо, генерални директор НЕВ ИНДОНЕСИА Ресеарцх & Цонсултинг, рекао је у саопштењу за јавност одржаном у Џакарти: „Селективност Гањар Пранова наставља да расте, достижући 22,1%, заузимајући прво место. Анијес Басведан заузима треће место са 17,6% селективности .заузето“, рекао је он. Субота.

У анкети из фебруара 2022. Гањар Праново је имао само 13,5% шансе за избор, док је Аниес Басведан имала 13,8%.

Он је рекао да изборни потенцијал Прабова Субјанта на тржишту председничких кандидата има тенденцију да стагнира током 2022. Према резултатима истраживања НЕВ ИНДОНЕСИА Ресеарцх & Цонсултинг, Прабово-ова селективност креће се у распону од 20-21% у периоду фебруар-јун 2022., тренутно на 20,8%.

„Правове опције стагнирају, док Гањар и Анијес вртоглаво расту“, рекао је он.

У међувремену, Ганџар наставља да добија подршку јавности упркос томе што још није добио одобрење своје странке. Друге странке, укључујући Индонежанску партију солидарности (ПСИ), ППП и ПАН, недавно су јавно подржале Гањаровог кандидата, рекао је Андреас.

Званично проглашена председничким кандидатом од стране НасДем-а, Анијес и даље мора напорно да ради да добије подршку партијске коалиције, каже Андреас, бивши гувернер ДКИ Џакарте. У овом случају, фактори који бирају кандидата за потпредседника су следећи: одлучујућа тачка.

Следећи изборни кластер и даље доминирају Ридван Камил (6,1%), Сандиага Уно (4,8%) и Агус Харимурти Јудојоно (4,0%).

Андреас је рекао: „Предвиђа се да ће АХИ бити Анијесов потпредседнички кандидат, али РК и Санди још нису видели ‘хилал’.

Следе Пуан Махарани са 3,3%, Кофипа Индар Параванса са 3,0%, Ерик Тохир са 2,3% и Три Лисмахарини са 1,7%. Следи Андика Перкаса 1,5%, Аирлангга Хартарто 1,1%, Махфуд МД 1,0%.

„Пуан се приближио позицији АХИ-а и почео да показује своје снаге, а Ерланга се и даље бори са дна. Ерлангину позицију је чак претекао и командант ТНИ Андика Перкаса, који ће се повући касније ове године“, рекао је он.

Андреас је такође рекао да су Андика и Кхофифах кандидати за АХИ, који ће добити име Аниес ако се формира НасДем коалиција са ПКС и Демократама.

Истраживање и консалтинг у НОВОЈ ИНДОНЕЗИЈИ спроведено је од 11. до 17. октобра 2022. са 1.200 људи који представљају све регионе. Метод истраге Случајно узорковање на више нивоа са опсег грешке Плус минус 2,89% и 95% на нивоу поверења.

Репортер: Боик Редди Ватра
Уредник: Д.Дј. Цливанторо
АУТОРСКА ПРАВА © Антара 2022

Nyere Ældre